Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 816
Copyright (C) HIX
2001-04-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Oriasi tevedes (mind)  10 sor     (cikkei)
2 fogyokuras receptek (mind)  143 sor     (cikkei)
3 Re: Ezersziget (mind)  36 sor     (cikkei)
4 Re: *** HIX KONYHA *** #812 (mind)  25 sor     (cikkei)

+ - Oriasi tevedes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves konyhasok.
Es kedves Szászika

elnezest kerek a multokri tevedesem miat.
egy slovak nyelvu szoveg bene maratt a clipboardba
es valahogy belekerult a levelezo reszbe es nektek jott.
Sajnalom es elnezest kerek mindekitol.
Es neharagudjatok lekozeleb majd vigyazok.

Dr. Willy
+ - fogyokuras receptek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Olyan sok szo esett a fogyokurakrol, ezert elkuldom nektek a begyujtott
fogyis receptjeimet.
Sajnos ekezetes,  Bocsanat erte.
Ilse
> ==============================================================
       Ha bármilyen kérdése, javaslata lenne a receptekkel kapcsolatban
akkor
      irjon  cimre. Kaldeneker Győrgy válaszolni fog
Őnőknek.
      (C)1999 DANUBIUS Rádió
                                         Fittness receptek
      1. Csirke es narancs saláta 240 kcal.
      Hozzávalók:
      2 db narancs
      6 ek olívaolaj
      1 cs petrezselyem zöld
      1 tk méz
      2 db cikoria
      1 db lilahagyma
      3 db sűlt csirkemell
      3 ek pirított mandula
      1 db jégsaláta
      4 ek borecet
      1 tk mustár
      Készítsünk dressinget:
      Reszeljük le a narancsok héját, tegyük egy tálba / vigyázzunk nehogy
túl sok legyen, lehet hogy elég egy fél is/ Adjuk hozzá a mézet, őrölt
borsot, 4 ek borecetet, 1 tk sót, 1 tk mustárt, és állandó keverés   mellett
öntsük bele az olívaolajat, majd a finomra vágott petrezselyem  zöldet.
Vágjuk össze nagyobb darabokra a jégsalátát, cikoriát, tehetünk   bele
radiccio salátát is. Szeleteljük bele a lilahagymát és salátás   kanállal
keverjük össze. Tegyük egy nagy tányérra , szeleteljük fel a   csirkét és
rendezzük el izlésesen. Diszítsük meghámozott naranccsal.  Tetejét locsoljuk
meg a salátaöntettel es bőven szórjuk meg a pirított   mandulával.
      2. Primavera halszeletek 305 Kcal
      Hozzávalók:
      1-1 db sárga és piros paprika
      0,5 db cukkini
      2 ek fehérbor
      4 ek oliva olaj
      só, bors
      600 gr tengeri halfile
      1 db citrom leve
      Vágjuk félbe a paprikákat és szedjük ki a magházát és az ereit, vágjuk
      kisebb darabokra. A cukkinit szeleteljük fel karikára. Egy nagyobb
      serpenyőbe tegyünk 2 ek fehérbort és 4 ek olívaolajat, tegyük bele a
      felvágott paprikát és a cukkinit. Pároljuk 4-5 percig, fűszerezzük
őrölt borssal, sóval, bazsalikommal, majd tegyük a tetejére a citrommal
borssal és sóval fűszerezett halszeleteket. Dugjuk be az előmelegített
sutőbe és pároljuk kb. 10 percig. Tálaljuk a halszeleteket a saját  levében
megpárolt cukkinivel és paprikával. Jól illik hozzá a friss  fűszerekkel
megkent ropogós bagett.
      3. Amerikai brokkoli saláta 273 Kcal
      Hozzávalók:
      1 fej brokkoli
      200 gr friss gomba
      2 tk citromlé
      100 gr füstölt pulykamell
      3 ek földimogyoró
      Dressing:
      1 ek majonéz
      1 po natur joghurt
      1 ek citromlé
      1 gr fokhagyma
      1 tk paradicsompüré
      1 tk méz
      1 cs friss fűszer
      so, fehér bors, p. paprika
      A brokkolit szedjük rozsáira, majd forrásban levő vízben főzzük elő 2
      percig, szedjük ki jeges vízbe és hűtsük le.Tegyük egy szűrőbe és
      csepegtessük le jól. Tegyük egy nagy tálba és keverjünk bele 10 dkg.
      csíkokra vágott füstölt pulykamellet, 20 dkg. cikkekre vágott friss
      gombát, csepegtessünk rá egy fél citrom levét. Óvatosan keverjük
össze.
      Szórjunk a tetejére egy fél maréknyi földimogyorót.
      Készitsük el a dressinget:
      Keverjük össze az összes hozzávalókat, és ezzel az öntettel öntsük le
      fogyasztás előtt a salátát.
      4. Töltött hagymák 450 Kcal
      Óriási hagymákat válasszunk ki,tisztítsuk meg, és a hagymák 1/3-án
vágjuk le a tetejét. Forraljunk fel vizet babérlevéllel és főzzük benne  a
hagymákat 4-5 percig, szedjük ki egy hideg vízzel teli edénybe és  ujjunkkal
könnyen kitudjuk nyomni a hagymák közepet. 20 dkg. darált  csirkehúst
keverjünk össze 1 db tejbe áztatott zsemlével, fehér   borssal, sóval, és 1
dl tejszinnel. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a        hagymákat és rakjuk
bele egy vajjal kikent üvegedénybe. Öntsünk alá pár       dcl. zöldséglevest
és szórjunk bele őrölt köményt is. Tegyük   előmelegített sütőbe és süssük
30 percig.
      Vegyük ki a hagymákat majd a pároló léhez adjunk 1-2 dl. tejszint,
      petrezselyem zöldet, jól forraljuk őssze és ezzel a mártással kínáljuk
az elkészült hagymákat.
      5. Cukorborsó saláta szezámos csirkével 603 Kcal
      Hozzávalók:
      40 gr friss gyömbér
      6 ek citromlé
      3 ek szezámolaj
      olaj a sütéshez
      só, bors
      1 ek curry
      50 gr kókuszreszelék
      1 kg zőldborsó
      4 sz újhagyma
      4 sz csirkemell filé
      1 db tojás
      2 ek méz vagy juharszirup
      3 ek mustár
      50 gr liszt
      100 gr szezámmag
      1 ek koriander zöld
      Vágjuk a csirkemelleket ujjnyi csíkokra, keverjük össze a tojást a
mézzel és a mustárral. Forgassuk lisztbe a húst utána a tojásos
keverékbe, majd a szezámmagba. Forró olajba süssük ki.
      Készítsük el a zöldborsót. Kevés margarinban pároljuk meg a
zöldborsót,
      fűszerezzük friss koriander zölddel, sóval cukorral, adjunk hozzá
      kókuszreszeléket, és a felkarikázott újhagymát. Pároljuk kb. 4-5
percig.
      Ha izgalmasabbá kivánjuk tenni a köretünket akkor készíthetünk hozzá
egy  különleges öntetet is. Friss reszelt gyömbért, citromlevet,
szezámolajat, curryt, keverjünk össze és evvel a szósszal locsoljuk meg
a borsó köretünket.
      6. Gyümőlcsőkkel tőltőtt réteskosár
      Hozzávalók:
      1 cs réteslap
      2 po joghurt
      2 ek méz
      0,5 db citrom leve es héja
      friss gyümölcsök
      Vágjuk a retéslapot 12X12 cm. kockára. Béleljünk ki muffin formákat
úgy
      hogy egy formába három lapot tegyünk. Meleg sütőbe 5 percig süssük.
Igy
      egy réteslapból készült csészét kapunk. Készítsük el a joghurt krémet.
      Szűrőpapirral bélelt szűrőbe öntsük a joghurtot és 4-5 órán keresztül
      csepegtessük, ha a savó kicsöpögött, utána egy sűrű krémet kapunk.
      Izesítsük mézzel, citromlével és héjával. Ezzel a krémmel töltsük meg
a
      retéskosarakat, sok sok friss gyümölccsel rakjuk meg, esetleg friss
      gyümölcsmártással diszíthetjük.
     (C)1999 DANUBIUS Rádió
---------------------
+ - Re: Ezersziget (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>En meg uj vagyok a listan, de maris a segitsegeteket kerem. Szeretnem
>megtudni, hogy hogyan lehet otthon ezersziget salataontetet kesziteni.


Szevasztok!

Ime a teljes recept.

Ezer sziget fejes salata
6510J (1510 kaloria)

Hozzavalok:1 nagy vagy 2 kicsi fejes salata, 1/2 adag francia majonez, 2
evokanal reszelt zeller, 1 kiskanal reszelt voroshagyma, 3 kemeny tojas, so,
torott bors, keshegynyi chilipor, 1 csokor petrezselyem, keves borecet, 5
dkg dio (vagy mandula).

A salatat leveleire szedjuk, megmossuk, megszaritjuk. majd darabokra tepve
jegbe hutjuk. A martashoz villaval osszetorjuk (vagy turmixgepben
szetverjuk) a kemeny tojasokat, hozza keverjuk a majonezt, a reszelt
zellert, hagymat, a finomra vagott petrezselymet, es a tobbi fu-szer-rel
izesitjuk, par csepp borecettel pikanssa savanyitjuk. Jegbe hutve,
kozvetlenul talalas elott ontjuk a salatalevelekre, es tetejere hintjuk a
durvara tort diot vagy mandulat

..
Francia majonez
8110J (1930 kaloria)

Hozzavalok:2 tojas sargaja, 2 dl olaj, 1-1 csapott kiskanal mustar es
porcukor, csipet so, par csepp citromle.
A tojassargahoz cseppenkent, habverovel hozzakeverjuk az olajat, mig
vajsurusegu nem lesz. Ezutan simara keverjuk a tobbi izesitovel. Jo ha
legalabb egy orara jegbe hutjuk, hogy a majonez jol megkemenyedjek

Udv
Gyula
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #812 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [United Kingdom]
> Temakor: szalvetagomboc ( 25 sor )
>
> Szalonnas szalvetagomboc
>
> Hozzavalok: 25 dkg szikkadt zsemle, 2 ek. liszt, 15 dkg vaj, 6 dkg bacon
> szalonna, 1,5 dl tej, 3 tojas, so, petrezselyem.

Ezt meg minek kellett közzétenni, he?
Hogyan fogyózzunk itthon (ezután)?
Mindkét srácom szerint ezt nagyoin rendszeressé kell tenni, tegnap
elkészítettem, csak bacon helyet angolszallonát használtam...
Hát valami cccc....!

Megy a honlapomra, a chili közé árválkodni, de nem baj...
 Helló, és jöhet minden hasonló elfeledett recepice...

SzIA: Wawel

Nagyszékely István
Honlapja:                         http://extra.hu/hajoka
Hajóablak a nagyvilágra: http://www16.Brinkster.com/szia/index.html
Tengerészviccek:            http://extra.hu/hajoka/vicc
Fozzünk chilit...:               http://extra.hu/hajoka/kaja
Egy tengerész naplója:     http://extra.hu/hajoka/naplo/

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS