1. |
torta-goffri (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
2. |
tortagyuru (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: Maraschino (mind) |
36 sor |
(cikkei) |
4. |
gofri (mind) |
3 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: maraschino, Amaretto (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
6. |
RE: *** HIX KONYHA *** #1103 (mind) |
39 sor |
(cikkei) |
7. |
arugula??? (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
8. |
+1x svedasztal (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
|
+ - | torta-goffri (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
A hetvegen nem tudtam eldonteni, hogy megsussem-e brusseli tortat, vagy
goffrit sussek. Igy sajatos receptet talaltam ki. A torta alapanyagaibol
olyan mennyisegu es allagu tesztat keszitettem, mint a goffrie!
Nagyon finom lett! :)
Kerek otletet a torta-goffri elnevezesere! (Brusseli goffri?)
Ottilia
|
+ - | tortagyuru (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Az Emilia altal emlitett rozsdamentes, stufenlos verstellbar :-) tortagyuru
nagyon megnyerte a tetszesemet. Van ui. ket kapcsos tortaformam is, de ez
az allithatos sokkal praktikusabbnak tunik. Vajon lehet-e ilyet Mo-on is
kapni? Nem latott valamelyikotok hasonlot? Eddig meg csak muanyagbol lattam
- de az kizarolag hidegen elkeszitheto joghurt-/turo-/ stb-tortakhoz jo.
Emilia, Nemetorszagban hol kaphato ilyesmi? Nyaron esetleg megyunk, akkor
feltetlen vennek magamnak (ha itthon nem talalok). Van vmi markaneve?
sziasztok,
Zita
|
+ - | Re: Maraschino (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Zsoka!
Orulok, hogy jo kedvre derultel! Amugy az idezet valahogy ugy folytatodik,
hogy:
... miutan mindezt megtette, elkezdett meselni...
Ha nem olvastad volna, kiderult, hogy a nagy Levin egy borton-szakacs volt.
Tehát temaba is vagott!
Koszonom a likor-infot. Ezek szerint a boltos nem tevedett nagyot...
:-))
Közben elolvastam a KONYHA-t.... Tanacstalan lettem, mert ott a mandulára
is van egy tipp...
No, fel van adva a lecke...
Egy eletem, egy halalom, a maraschinot kipróbalom!
...rimel is!
Meg egyszer koszonom!
Lajos
<><><><><><><><><><><><><>
Vigh Lajos
Paks
+36-30-253-1605
Lakas:
Munkahely:
Draco-kiadvany:
<><><><><><><><><><><><><>
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.325 / Virus Database: 182 - Release Date: 2002.02.19.
|
+ - | gofri (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Mindenkinek koszonom a gofris recepteket.
Gyula
|
+ - | Re: maraschino, Amaretto (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> A marachino az egy olasz mandulalikor. Szinten olasz mandulalikor az
> Amoretto , ezt nagyon sok helyen lehet kapni (legalábbis a magyart
> utangyartottat.
Nem haragszol, Tucsi, de a temakorbe tettem helyes irasmodjukat - ha
valaki nem ismeri, s meg akarja ezt a ket italt keresni, igy modja van
megtalalni oket.
Martha
|
+ - | RE: *** HIX KONYHA *** #1103 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> From: HIX KONYHA [mailto: ]
> Felado : [Hungary]
[del]
> A Maraschino (ejtsd: maraszkino) szintelen, igen kellemes,
> meggyizu likor, 35% alkoholtartalommal. Zamatkepzo anyaga a
> Jugoszlaviaban nagy mennyisegben termo Marasca-meggy. (Italok
> konyve A-Z-ig, 1970)
>
> Anno Domini a sogornom mindig hozott 1-2 uveg Maraschinot
> haza, amikor a jugoszlav tengerparton nyaraltak. Emlekszem
> akkoriban ittam naluk ilyet, valoban nagyon kellemes, ihato
> ital volt. A sogornom foleg boleba tette. Hogy a del-szlav
> haboru ota kaphato-e itthon ujra azt nem tudom, soha nem is
> kerestem. Csak ennyit tudok segiteni. :-)
Az asszonykam otthon szokott ilyesmit kesziteni: egy otliteres
befottesuveget megtolt felig friss meggyel es feltolti ket resz tiszta
szesszel es harom resz vodkaval. Szinten nagyon kellemes, bar az a
gyanum, hogy joval nagyobb az alkoholtartalm a 35% -nal.
> Szeretettel J. Zsoka, aki mar sokat tapasztalt! :-))
> > Felado : [Hungary]
> > Temakor: svedasztal ( 7 sor )
[del]
> Tehat: husgombocok (az Ikea-ban lehet olyat enni, tudtommal)
> , lehet beleszurni fogpiszkalot kis
Bizonyara a kotbullarra gondolsz. Megirnad a receptjet? Itt az Ikeaban
szoktam fogyasztani. Skandinaviaban a dan valtozattal talalkoztam
ilyesmivel. Nagyon jolesett az egesznapos vitorlazas utan az Oresundon
(sved szemmel nezve Helsingborg es Landskrona kozott) boven gin-toniccal
locsolva :-). Esetleg azt is elmeselhtned, hogy lehet hazilag pacolt
heringet kesziteni.
Tomi (aki szinten eleg sokat tapasztalt)
> Remelem tudod hasznalni az otleteket, udvözlettel: Agnes
|
+ - | arugula??? (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Lattam az egyik csatornan egy fozocsket, ha jol emlekszem egyiptomi,
helyszin volt, de lehet, hogy kavarom. :-) Minden esetre a mester az egyik
etelbe friss arugulat, tehat valamilyen, zöld szinu, fuszernovenyt tett. Meg
soha nem hallottam ilyenrol. Ti ismeritek?
J. Zsoka, aki halmozottan hatranyos helyzetu. :-)))
|
+ - | +1x svedasztal (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
csak meg annyit: a svedasztalt itt "szendvicsasztal"-nak is nevezik,
vagyis ha nem karacsonykor van (tulajdonkeppen az egesz advent alatt
adjak). Mint a neve is mutatja, ott nem szokott sutemeny lenni.
Ezzel szemben az u.n. Karacsonyi-asztalon szokott dessert lenni,
hideg tejberizs + 1 mandula belefozve es összekeverve tejszinhabbal
es narancs/mandarindarabokkal . Aki megtalalja a mandulat annak
szerencseje lesz a kovetkezo evben. Ez azt hiszem nem aktualis
nyaron :-)
Ha akarsz akkor szerintem kulon csinalj egy desszert-asztalt.
udvözlettel: Agnes
|
|