1. |
re: vanilia (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: Holgy egyedul bp-n (mind) |
38 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: *** HIX KONYHA *** #1572 (mind) |
36 sor |
(cikkei) |
4. |
re: Receptoldal (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: palacsinta / bogracs gulyas recept (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: Helyesiras (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
|
+ - | re: vanilia (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>1. hol lehet vanília rudat kapni?
Kedves Wavel,
szerintem Kotanyi markajut szinte minden nagyobb szupermarketben lehet
kapni. Nem tul sok van benne, talan 2 db egy zacskoban.
Ha bp-i vagy, erdemes elmenni az itt is folyton reklamozott :-) Azsia
boltba, a Nagycsarnok alagsoraban. Ott egeszen biztosan van. En is ott
szoktam venni, bar az utobbi idoben elonyben reszesitem a Bourbon vanilia
port. Sokkal egyszerubb a hasznalata, az is valodi vanilia, es nagyon finom
illatos.
udv,
Zita
|
+ - | Re: Holgy egyedul bp-n (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Vica irta:
> Mikor? Este? A nyolcadik keruletben, Jozsefvarosban es ilyen helyeken
> szerintem meggondolando, akarhol. De ott jarni is. Nem csak enni.
> De gondolom normal turistanak valo helyekre gondoltal, miszerint
> korut,
> Rakoczi ut-bar kifele mar az is kulvaros:-))) Kossuth Lajos utca,
> Ferenciek tere stb, Buda................Var......
Eloszor is koszi szepen a reszletes levelet!
A Jozsefvarosrol tudtam en is. A helyzet az, hogy az ismerosom egy 3 napos
kikepzesre megy (UK konzulatusi alkalmazottaknak), ott nem tudom hogy
lesznek a dolgok, viszont klf. okok miatt mar vasarnap reggel megerkezik
Bp-re, igy van egy szabad napja. Azt mar nagyon ajanlottam neki, hogy
menjen fel a varba, a Ruszwurm is fel van irva, de nem tudom hol lesz a
szallasa. Valszeg este is el akarna menni valahova, ezenkivul hatha tudja
annyira befolyasolni az esetleges kozos vacsorakat, hogy ne pont a Matyas
pincebe menjenek.
> A Liszt Ferenc teren van tobb etterem is, kavehaz is, es nem olyan
> draga. ....
> Aztan en meg Obudat is kedvelem:-)))) Föter-Vasmacska etterem,
> hatalmas valasztekkal, nyugodtan lehet menni. ....
Koszi, ezek az ajanlatok jol neznek ki :-)
> Szerintem nagy
> atvagastol nem kell tartania, meg a kinezestol se, hat mar csak
> tulvagyunk ezen a korszakon-remelem legalabbis.
Elvegre van olyan is hogy haladas... :-)
Udv
Emilia, Stuttgart
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #1572 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> =======================================================
> Felado :
> Temakor: Zold - szelet ( 56 sor )
> Idopont: Sun Aug 24 16:15:18 CEST 2003 KONYHA #1572
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> =======================================================
> Felado :
> Temakor: Omlos tepertos pogacsa ( 20 sor )
> Idopont: Sun Aug 24 16:15:22 CEST 2003 KONYHA #1572
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> =======================================================
> Felado :
> Temakor: Receptoldal ( 14 sor )
> Idopont: Sun Aug 24 16:15:30 CEST 2003 KONYHA #1572
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> Kombinalt csaladi unnepi menuk es vendegvaro Magyar, Erdelyi es
> Gororg etelek:
> www.geocities.com/nyuszili/konyha/konyhanyito.htm
> Nem fogtok csalodni.
Kedves Agi,
sajnalom - es ilyen tenyleg nem volt eddig a Konyhan - de azt kell
mondjam, ha igy folytatod, akkor bizony csalodni fogunk benned. Ahelyett
hogy csak ismetelten utrainditod ugyanazokat a recepteket es a lap
ajanlast, jobb lenne eloszor reagalni a klf. kerdesekre, lasd Konyha
#1570. Pl. hogy mi van a linkekkel - emlexem en is beneztem regebben es
szinten hibara bukkantam.
Udv
Emilia, Stuttgart
|
+ - | re: Receptoldal (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Nem fogtok csalodni.
De bizony fogunk, mert a koreteknel nem jon be sem a
2szinu rizs, sem a kovetkezo., mint mar jeleztem.
Azert irok ujra, mert tenyleg erdekelne. Nem lehetne pontositani?
Gyuri
|
+ - | Re: palacsinta / bogracs gulyas recept (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Mindenki....
Mintahogy mas receptek is flexibilisek, igy a a bogracs gulyas is. Manapsag a"t
radicionalis" foztek nemi valtozast szenvedve/ atalakulva kerulnek az inyencek
asztalara.
En(es igy Ti soha ne kezdjetek a mondatot)Bogracs-Gulyas-Porkolt mellett allok
.
Szabaly: fele annyi tisztitott vereshagyma mint amennyi hus (marha, diszno ba
rany, vagy egyebb).Minden kilo husra fel deci olaj vagy zsir.Igyekezni kell a n
edvesseget minel elobb elparologtatni a hagymabol a forro zsiron, hogy szep sar
gara suljon. Olajbogyoolajat is lehet hasznalni. Ezt az egesz procedurat nagyon
eros tuzon kell elkezdeni es kozben vigyazni, hogy le ne egjen.Amikor szep sar
ga a hagyma, hozzaadjuk a hust, meg mindig magas langon- kevergetve amig nem ke
zd levet engedni. Ekkor hozzateszunk tettszes szerint csipos torottpaprikat-meg
keverjuk( vigyazva,hogy le ne egjen)utanna hozzaadva apro kockara vagott zodpap
rikat(az illata a paprikanak nagyon fontos) es felerett paradicsomot(ugyanaz fo
ntos)-1 paradicsom+ egy parika /1kg hus. Ezt felontjuk jofajta veresborral, hog
y ellepje. So-bors-paprika( ha kell) es meg tobb bor hozzaadasaval es heves foz
essel korulbelul egy es fel ora hosszat fozzuk( ez fugg a hustol is!Erosparikat
-huvelyeset es torottet, valamint 1 kilo !
husra 1 es fel gerezd fokhagymat aprora torve belefozunk vagy negyven percig, v
igyazva, hogy oda ne kozmasodjon, mert a fokhagyma igencsak szeret "oadaegni"!.
Immar nagyon lassu parazson( tuzon)elparologtatjuk a let, kello suruseget kapju
nk. Kemenceben sult hazikenyerrel, vagy lepennyel talaljuk. Mindenki szed magan
ak.
Joetvagyat Sipos Peter
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: tooax6-077.dialup.optusnet.com.au)
|
+ - | Re: Helyesiras (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Ugyan mar Borikam!!
Mi mar reszegen is elirjuk....
Tisztelettel: Peti
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: tooax6-077.dialup.optusnet.com.au)
|
|