1. |
Fuszeres csirkemell (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
2. |
Vegyes savanyusag (mind) |
43 sor |
(cikkei) |
3. |
hazikenyer (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
4. |
Gyors Mexikoi egytaletel (mind) |
29 sor |
(cikkei) |
5. |
Alma ecet (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
6. |
barna cukor (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Fuszeres csirkemell (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
4 kicsi vagy 2 nagy csirkemell
2 dl félédes fehér bor
2 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
1 evôkanál étkezési keményítô
1 teáskanál szárított bazsalikomlevél
1 teáskanál rozmaring
só, olívaolaj, chili
A csirkemelleket csíkokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon
megfuttatjuk, majd rátesszük a húst. Kevregetve fehéredésig pirítjuk majd
megszórjuk bazsalikommal, rozmaringgal és hozzáadunk 3-4 késhegynyi chilit.
2 percnyi pirítás után adjuk hozzá a bort, sózzuk és fedô alatt, közepes
tűzön pároljuk. Közben a keményítôt simára keverjük a tejföllel. Ha a hús
megpuhult levesszük a tűzrôl és hozzáadjuk a keményítôs tejfölt. Alaposan
összekeverjük majd még egyet rottyantunk rajta.
Szinte bármilyen köret jó hozzá.
Topy
|
+ - | Vegyes savanyusag (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Az utobbi idoben csupan olvasoja voltam a listanak. Szeretnek most megint
megosztani Veletek egy receptet, melynek segitsegevel, sajat magunk eltudjuk
majd kesziteni a csaladunk vegyes savanyusagat. Nem kell rokton a kozeli
uzletbe vagy piacra szaladgalnunk ha fogytan van a bolti keszlet:
Vegyes savanyusag recept 30 l-es hordohoz:
Víz: 12,5 l
20%-os ecet: 0,75 l
So: 62,0 dkg
Cukor: 1,25 kg
Feher borkenpor:1,25 dkg
Timso: 3,05 dkg
Citromsav: 1,25 dkg
Natrium-benzoat: 4,25 dkg
Szemes bors: 6,03 dkg
Baberlevel: ˝ csomag
Koriander mag: 1,25 dkg
Torma, kapor tetszes szerint: 1,25 dkg
Mindenek elott az vizben feloldjuk a fuszereket es az igy nyert levet,
beleontjuk a hordoba (ami lehet fa vagy muanyag is). A hordot folyamatosan
lehet feltolteni a kovetkezo zoldsegekkel, - termesuk idopontjaban: uborka,
sargarepa, karfiol, paradicsom, pattison, karalabe, kelkaposzta darabolva,
illetve cikkekre vagva, paprikaba toltott feher kaposzta, gyongyhagyma (
apro voroshagyma).Az elokeszitett zoldsegeket ketto oraig vizbe aztatjuk,
majd atrakjuk a hordoban levo lebe es osszekeverjuk. A hordo tartalmat,
teljes megteleseig naponta meg kell keverni, hogy hamarabb osszeerjen, ami
kb. 8-10 nap szokott lenni a kamraban. A hordo tetejet nem kell sullyoznunk,
csupan betakarni, hogy kosz ne keruljek bele.
Udvozlettel:
Gabor
_________________________________________________________________________
Get Your Private, Free E-mail from MSN Hotmail at http://www.hotmail.com.
|
+ - | hazikenyer (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem: -Hogyan lehet hazilag kenyeret kesziteni?????
Valaszaitokat elore is koszonom.
Sziasztok T.Dániel
|
+ - | Gyors Mexikoi egytaletel (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok, ismet feltuntem!
Tegnap este megint kiserleteztem es egesz jol sikerult.
A hozzavalok
2 doboz 40dkg-os paradicsomos bab
1 doboz kukorica kb. 40 dkg
1 nagy fej hagyma
fustolt szalonna
3 par virsli
olaj
csili vagy egyeb eros fuszerpaprika vagy csipos mexikoi fuszerkeverek.
A szalonnat felcsikozzuk es az olajra dobjuk.
A virslit felkarikazzuk es amikor a szalonna uveges, hoozzaadjuk.
Amikor a virsli csaknem teljesen megsult, hozzadjuk a hagymat es nagy langon
sutunk rajta egyet, de ugy, hogy meg ne puhuljon meg es megmaradjon a
nyersessegebol is.
Ezek utan fuszerezzuk es hozzaontjuk a konzerveket. Felforraljuk es
talaljuk.
Kellemesen edeskes ize van, ami jol harmonizal a csiposseggel.
10 perc alatt elkeszul, gyors vacsoranak kivalo.
Tucsi
A hagymat vastag felkarikakra vagjuk
|
+ - | Alma ecet (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhasok.
Tudja valaki hogy hogyan lehet az almabol othon zazilag alma ecetet csinalmi
?
Koszonom ... Dr. Willy
|
+ - | barna cukor (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhasok,
szeretnek hozzatok fordulni egy kerdessel, vagy inkabb keressel:
Az utobbi idoben felesegemnek egyre gyakrabban voltak allergias tunetei,
bo(")rpir, viszketes, fajdalmak. Tobb orvosi vizsgalat utan egy homeopata
doktorno kandida (candida?) bakteriumokat talalt nala, amelyek a taplalekban
talalhato cukorbol taplalkoznak.
Ket het eros dietat javasolt es teljesen eltiltotta a feher cukortol.
A dieta letelte utan edesitonek csak barna cukrot hasznalhat. Mivel most van
a
befozesek idoszaka, szeretnenk eltenni befottet es lekvart, amihez ugye
cukor kell.
Itt jon a problema: vettunk barna cukrot (Aranykanal), de nem vagyunk
meggyozodve rola, hogy tenyleg barnacukor-e. Az osszetetele: kristalycukor,
nadmelasz stb. Szerintem ez csak izasitett repacukor. Azt hiszem a Profiban
vettuk, de kerestuk a Sparban is, ott is csak ez a fajta volt.
Ha esetleg tudtok segiteni a temaban, nagyon szepen megkoszonnenk.
Szivesen fogadunk recepteket is, amelyek ezt a fajta allergiat
ellensulyozzak.
Valaszokat lehet maganban is vagy
cimre.
Koszi
Sziasztok
Karcsi
|
|