Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 499
Copyright (C) HIX
2000-03-26
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Brassoi libamell... (mind)  31 sor     (cikkei)
2 almas husik (mind)  56 sor     (cikkei)
3 Emlekezteto (mind)  17 sor     (cikkei)

+ - Brassoi libamell... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szasztok!

Hozzavalok: 
		Egy 1 kg-os libamell
		15 dkg fustolt szalonna
		1 nagy fej voroshagyma
		2 gerezd fokhagyma
		50 dkg hordos kaposzta
		50 dkg burgonya
		2 dl tejfol
		so
		kiskanalnyi pirospaprika.

	Az aprora vagott hagymat ot deka osszevagdalt, kiolvasztott sza-
lonnan megpiritjuk, a leborozott, kicsontozott, felszeletelt mellet atsutjuk ra
jta.
Soval, pirospaprikaval, fokhagymaval izesitjuk, es egy keves vizzel puhara
paroljuk. Kozben megfozzuk a kaposztat, hejaban a burgonyat, amit utana 
meghamozunk, felszeletelunk. A maradek, felszeletelt szalonnaval egy mely 
tuzallo talat kibelelunk, a burgonyat beleteritjuk, erre kerul a kaposzta, majd
 a 
husszeletek.  A tejfollel elkevert pecsenyelevel leontjuk es a sutoben kb. fel 
oraig sutjuk.	
			
-- 
(Ollozas!)
Jo etvagyat!    :)
                                      <<<<<<<<> Üdv.:Csavajda László <>>>>>>>>>
                                                      
                                                       A subjectbe 80 karakter
                            			     ékezet nélkül!
+ - almas husik (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> =======================================================
> Felado :  [Sweden]
> Temakor: almas husokrol ( 39 sor )
> Idopont: Sun Mar 26 03:21:00 EST 2000 KONYHA #499
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> 
> eloszor is, Cs Laci almamartasahoz annyit: reszemrol az almat inkabb disznohu
s-
hoz hasznalom mert az zsirosabb es kellemes hozza a kicsit savanykas iz, de az 
almamartasba marhahushoz lehet tenni reszelt tormat,  vagy ugyis mondhatom, a 
tormamartasba lehet tenni almat, az eredmeny ugyanaz. Finom.
> 
> Ha disznohust sutok egyben akkor szoktam melle tenni felbevagott almakat, kis
 
citrommal megcsepegtetve + a szokasos fuszerezes: hagyma, so bors vagy 
novenyi fuszerkeverek, esetleg fokhagyma is bar azt ritkan hasznalok mert nemig
azan nepszeru az "illata" SO-ban es en eleg sok emberrel talalkozom naponta.
> Tudni kell hogy itt evszazadokig a fokhagymat csak mint gyogyszert hasznaltak
 
es patikaban (!) arultak. Nem is tudok rola hogy termelnek, az utobbi idoben 
(olasz/gorog/jugo vendegmunkasok hatasara) olvastam hogy hogyan lehet termelni!
> Ahany haz ....
> 
> Mas: megsutni sok karikara vagott hagymat margarinon/vajon, amibe elozoleg 
curryt megpiritunk, amikor mar majdnem puhara parolodott ratenni karikara vagot
t 
almat es  amikor az alma is mar majdnem kesz virsli karikakat es azzal meg egy 
kicsit atsutni majd meg egy keshegynyi curryt raszorni es azzal meg atrottyanta
ni
 Rizzsel, fott krumplival de lehet makaronival is feladni.
> 
> Van egy fajta vastagabb virsli: az a szafalade? kb 1 cm-s kozokben bevagdosni
 
3/4-ig valtakozva beletenni 1-1 szelet sajtot es 1-1 szelet almat.
> Elozoleg atsutott hagyma-agyra tenni, kore mirelite-hasabburgonyat vagy pomme
s 
> frites-t, sozni/borsozni, a szafalade tetjere nehany kis vajdarabkat  (de meg
 
jobb olvasztott vajjal megkenni) es megszorni prezlivel es ca 15-20 percre be a
 
> sutobe 175 fokon. A vegefele raszorni reszelt sajtot es vagy felvagott jo sok
 
petrezselyemzoldet vagy pirospaprikat  (vagy midkettot) es lehetoleg grillel 
kicsit megpiritani.
> Fontos hogy a szafalade (?) ne szaradjon ki, ezert lehet a hagymankrumplit 
kicsit eloresutni a sutoben.
> 
> jo etvagyakat es jo hizasokat!
> 
> MISI hol vagy? Miota Nagyapa lettel csak nem bebieteleket fozol? es hogy van 
az
>  unokad? rosszalkodik mar vagy meg ahhoz nem eleg nagy?
> 
> udv
> Agnes
>
+ - Emlekezteto (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok! (HI!)

Egy faraszto, am csodalatos londoni kirandulas utan meg van
annyi erom, hogy emlekeztesselek benneteket, e sorok olvasasa
utan, ideje nekikezdeni kedvenc eteletek leirasanak, hogy az
500. szamban meg tudjon jelenni.
Nem titkolt kivancsisaggal varom Hollosi Jozsi, Internetista (HIX)
esetleges reagalasat! :-)

(Holnapra en is osszeszedem magam!)

Kedves parom a hetvege koronazasakent (kitalalva gondolatomat)
az utolso ket karika otthoni szarmazasu majas hurkat es egy
maradek szal sutnivalo kolbaszt vett elo a fagyasztobol!
A tobbit talaljatok ki! :-)))

Mindenkinek jo etvagyat kivan: Misi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS