1. |
Brassoi libamell... (mind) |
31 sor |
(cikkei) |
2. |
almas husik (mind) |
56 sor |
(cikkei) |
3. |
Emlekezteto (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Brassoi libamell... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok!
Hozzavalok:
Egy 1 kg-os libamell
15 dkg fustolt szalonna
1 nagy fej voroshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg hordos kaposzta
50 dkg burgonya
2 dl tejfol
so
kiskanalnyi pirospaprika.
Az aprora vagott hagymat ot deka osszevagdalt, kiolvasztott sza-
lonnan megpiritjuk, a leborozott, kicsontozott, felszeletelt mellet atsutjuk ra
jta.
Soval, pirospaprikaval, fokhagymaval izesitjuk, es egy keves vizzel puhara
paroljuk. Kozben megfozzuk a kaposztat, hejaban a burgonyat, amit utana
meghamozunk, felszeletelunk. A maradek, felszeletelt szalonnaval egy mely
tuzallo talat kibelelunk, a burgonyat beleteritjuk, erre kerul a kaposzta, majd
a
husszeletek. A tejfollel elkevert pecsenyelevel leontjuk es a sutoben kb. fel
oraig sutjuk.
--
(Ollozas!)
Jo etvagyat! :)
<<<<<<<<> Üdv.:Csavajda László <>>>>>>>>>
A subjectbe 80 karakter
ékezet nélkül!
|
+ - | almas husik (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> =======================================================
> Felado : [Sweden]
> Temakor: almas husokrol ( 39 sor )
> Idopont: Sun Mar 26 03:21:00 EST 2000 KONYHA #499
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> eloszor is, Cs Laci almamartasahoz annyit: reszemrol az almat inkabb disznohu
s-
hoz hasznalom mert az zsirosabb es kellemes hozza a kicsit savanykas iz, de az
almamartasba marhahushoz lehet tenni reszelt tormat, vagy ugyis mondhatom, a
tormamartasba lehet tenni almat, az eredmeny ugyanaz. Finom.
>
> Ha disznohust sutok egyben akkor szoktam melle tenni felbevagott almakat, kis
citrommal megcsepegtetve + a szokasos fuszerezes: hagyma, so bors vagy
novenyi fuszerkeverek, esetleg fokhagyma is bar azt ritkan hasznalok mert nemig
azan nepszeru az "illata" SO-ban es en eleg sok emberrel talalkozom naponta.
> Tudni kell hogy itt evszazadokig a fokhagymat csak mint gyogyszert hasznaltak
es patikaban (!) arultak. Nem is tudok rola hogy termelnek, az utobbi idoben
(olasz/gorog/jugo vendegmunkasok hatasara) olvastam hogy hogyan lehet termelni!
> Ahany haz ....
>
> Mas: megsutni sok karikara vagott hagymat margarinon/vajon, amibe elozoleg
curryt megpiritunk, amikor mar majdnem puhara parolodott ratenni karikara vagot
t
almat es amikor az alma is mar majdnem kesz virsli karikakat es azzal meg egy
kicsit atsutni majd meg egy keshegynyi curryt raszorni es azzal meg atrottyanta
ni
Rizzsel, fott krumplival de lehet makaronival is feladni.
>
> Van egy fajta vastagabb virsli: az a szafalade? kb 1 cm-s kozokben bevagdosni
3/4-ig valtakozva beletenni 1-1 szelet sajtot es 1-1 szelet almat.
> Elozoleg atsutott hagyma-agyra tenni, kore mirelite-hasabburgonyat vagy pomme
s
> frites-t, sozni/borsozni, a szafalade tetjere nehany kis vajdarabkat (de meg
jobb olvasztott vajjal megkenni) es megszorni prezlivel es ca 15-20 percre be a
> sutobe 175 fokon. A vegefele raszorni reszelt sajtot es vagy felvagott jo sok
petrezselyemzoldet vagy pirospaprikat (vagy midkettot) es lehetoleg grillel
kicsit megpiritani.
> Fontos hogy a szafalade (?) ne szaradjon ki, ezert lehet a hagymankrumplit
kicsit eloresutni a sutoben.
>
> jo etvagyakat es jo hizasokat!
>
> MISI hol vagy? Miota Nagyapa lettel csak nem bebieteleket fozol? es hogy van
az
> unokad? rosszalkodik mar vagy meg ahhoz nem eleg nagy?
>
> udv
> Agnes
>
|
+ - | Emlekezteto (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok! (HI!)
Egy faraszto, am csodalatos londoni kirandulas utan meg van
annyi erom, hogy emlekeztesselek benneteket, e sorok olvasasa
utan, ideje nekikezdeni kedvenc eteletek leirasanak, hogy az
500. szamban meg tudjon jelenni.
Nem titkolt kivancsisaggal varom Hollosi Jozsi, Internetista (HIX)
esetleges reagalasat! :-)
(Holnapra en is osszeszedem magam!)
Kedves parom a hetvege koronazasakent (kitalalva gondolatomat)
az utolso ket karika otthoni szarmazasu majas hurkat es egy
maradek szal sutnivalo kolbaszt vett elo a fagyasztobol!
A tobbit talaljatok ki! :-)))
Mindenkinek jo etvagyat kivan: Misi
|
|