----- Original Message -----
From: Dr. Willy >
To: >
Sent: Tuesday, October 17, 2000 12:10 AM
Subject: Re : A must keszites rejtelmeirol
> Kedves Laci
>
> Utolag es megkesve valaszolok neked.
> En minden evbe csinalok mustot kb 25-30 litert
>
> A legjobb erre a celra a bako szolo mert nagyon edesre szokot
> megerni es keves a savtartalma, de barmilyen mas szolo jo ra.
> FONTOS : a szolonek egesegesnek kel lenni nem lehet rohatt es
peneszes
> !!!
>
> A mustot le kel szurni suru tesztasuron.
> Folmelegited a mustot kb 80 fokra es lehabozod (ugy mint a
huslevest)
> TISZTA boros uvegekbe ugy melegen beleontod vagy bele szeded
> szedokanallal.
> FONTOS : a Parafa dugokat ki kel fozni kb 5 percig
> A uvegeket dugozo berendezesel (dugobeverovel) lepalackozod ugy
> melegen.
> es mig meleg lefekteted az uveget.
> kb 30 uvegbol 2 szokott kiloni, vagy hibas a dugo vagy szolo darab
> kerul
> az uvegbe.
> Enny .....Semi vegyszer natur es finom
>
> - Ment a konyhaba is
>
> Udvozollek szia........Zoli.
> A konyhaordog :-D
> ---------------------------------------------------------
> Temakor: A must keszites rejtelmeirol
> T. Konyhatunderek!
> Hogyan tudok finom mustot eltenni a telre? Eddig csak spriccelo
> arctorzitot
> sikerult eltennem.
> Elore is koszi a valaszt
> Laci
>
>
>
>
|
Kedves Marta!
En nem sutnem ki olajban a padlizsant ,
hanem egyszeruen hejastol beraknam a sutobe,
es megsutnem. (Mikroban meg nem probaltam.)
Utana ki-ki izlese szerint jarhat el. Ugy gondolom,
ez a kezdet mar eleve csokkenti a zsirtartalmat.
Multkor a kuglof receptek olvasasa es irasa
kozben 'megvagyodtam' egy kis sos izre es
egy pacolt sajt leirasaval kecsegtettelek benneteket
es magamat, azota sem volt idom elkesziteni :-((.
Vegyunk legalabb 30 dkg juh- vagy kecskesajtot
(en legtobbszor feta sajtbol szoktam),
vagjuk fel 1 cm-es kockakra. Tegyuk bele egy
jol zarodo befottes uvegbe. Raszorunk 1-2 evokanal
provanszi fuszerkevereket, egy keves frissen orolt
feherborsot, aprora vagott hagymat -voros, v. lila,
v. pore-, chilit v. piros paprikat, vegul savanyusagot
(kovaszos uborkatol kezdve csipos almapaprikaig
barmit, izles szerint) gorombara vagva. Ezutan
lezarjuk az uveget es kitartoan forgatjuk minden
iranyban, hogy szeduljon el.
Ujra kinyitjuk, meglocsoljuk finom olivaolajjal,
bezarjuk, majd huvos helyen 2-3 napig erni hagyjuk.
No, ez a 2-3 nap nekunk meg sohasem sikerult!
Piritott rozskenyerrel szoktam talalni. Felseges!
Udvozlet mindenkinek:
Marianne
> Felado : [International]
> Temakor: Patlizsan ( 12 sor )
> Segitsegeteket kerem:
> mi a legkevesbbe zsiros elkeszitesi modja a hejas patlizsan salatanak?
> Jelenleg ugy csinalom: a szeleteket kisozom - viztelenitem, "mely" oliva
> olajban sutom, a zsirt papirral kiitatom. Hogyan lehet lecsokkenteni meg
> jobban a zsirtartalmat?
> Marta
|
szamomra is gondot okozott, hogy sutes utan a padlizsanszeletek tocsognak az
olajban es ettol papiros leitatassal sem lehet elegge megszabaditani......en az
utobbi idoben ugy szoktam csinalni a muszakahoz, hogy a padlizsanszeleteket
olajban eppen csak megmartom es a tepsibe egymas melle lerakom oket, majd forro
sutoben mindket oldalukat rovid ideig sutom.....lehet akar kenotollal is
megkenni oket, nem martogatni, de az olaj mindenkepp szukseges az ilyen
sutesnel, mert szarazon sutve (azt is probaltam) egesz mas lesz az ize
(kesernyes), meg kerges is lesz.....tapasztalatom szerint mas az ize a (pl
mikroban) fott padlizsannak is, mint a sutottnek......ja, parazson is
megsutheted
Jutka
|