Eppenhogy az az erdekes benne, hogy nem ez tortent! Erre szamitottam
volna. De negy koplalo nap alatt nem fogytam szamottevoen, pusztan a
so urult a szervezetembol. Meg mindig eszmeletlen kover vagyok, oszt
megis alacsony a vernyomasom.
Kedves Peter.
Bennem is van kb 93 kg 178 cm vagas vagyok es a vernyomasom rendbe van.
Ha megiszok egy kavet akor kb 156/95 re folmegy az egy lemert adat.
De volt egy idoszakom amikor nagyon sok fokhagymat ettem.
Kb 6 nagy gerezdet (akorat mint egy fel huvelyikujj) ket het utan ugy
levitte
es alacsonan tartotta a vernyomasom hogy szedologtem
eges nap abba is kellet hagynom.
Ma is nagyon szeretem a foghagymat de csak harom gerezdet eszek mineden
harom nappba.
Udv. Dr. Willy
|
Kedves Mindenki !
A korozottel kapcsolatban...
Hogy Ki milyen turobol kesziti/juh,tehen vagy gomolya/ az
izles dolga.En nem rontom el holmi vajjal.Ha nem sörrel
lazitom/bar csinaltam mar brandyval sot vorosborral
is/akkor tejfolt keverek hozza.A vöröshagymat bele reszelem
a kapri bogyot egesz aprora vagom.Lehetoseg szerint orolt
komenyt -,borsot szorok bele.Mustart es pirospaprikat a
pillanatnyi hangulatom szerint hasznalok.
|
> Azt kerem, hogy irjatok le valami piskota receptet,.....
Szia Feco!
Ime egy piskota recept, ahogy en csinalom.
6 tojasfeherjet elektromos habverovel nagyon kemeny habba verek. Magas
fordulaton elkeverek benne egyesevel 6 evokanal kristalycukrot, ezzel is
nagyon keményre verem fel.Ezutan egyenkent a 6 tojassargajat is hozzaadom ,
majd 6 evokanal lisztet (ezt mar alacsony fordulatszammal). A liszt nalam
retesliszt. A tortaforma aljat sutopairral kibelelem ugy toltom bele a
masszat.
Forro sutoben (legkevereses sutoben 175 fok) 45 percig sutom. Ha nagyon
barnulna a teteje arra is sutopapirt teritek. A liszt egy reszet
helyettesitheted orolt dioval, makkal, vagy kakaoval.
Ez egy gyors modszer, nekem ez a sikeres, mar a gyorsasag okan is.
Sok sikert a suteshez
Udvozol Eva Zalaegerszegrol
|