1. |
Segitseg (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
2. |
Teszta tarkonyos-tejszines martassal (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
3. |
Mustar (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: Libazsir (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Segitseg (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok konyhasok!
Nevem Orban Eszter, Romaniabol vagyok, pontosabban Brassobol es mar eleg reg
passziv olvasoja vagyok ennek a rovatnak es tobb mint valoszinu igy is
maradtam volna ha nem lennek rakenyszerulve segitsegetekre. Roviden egy
szamitogepes problema folytan elvesztettem sok jo receptemet de amit a
legjobban banok es remelem valamelyiketek kisegit az a marcipanos sorozat.
Kerem azt akinek megvannak azok a szamok, kuldje el nekem az osszest akar
maganba akar a Hix Konyha soraiban. Elore is koszonom es ertekelesemet
fejezem ki egy jo nehany receptert es tanacsert amit mar alkalmaztam.
|
+ - | Teszta tarkonyos-tejszines martassal (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A múlt hétvégén elég sok újdonságot kipróbáltam, íme az egyik:
30 dkg tészta (gyűrű, orsó)
3 dkg vaj
2.5 dl tejszín
néhány tárkonylevél vagy egy púpozott mokkáskanál szárított tárkony
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
só, bors
A megolvasztott vajhoz keverjük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a tárkonyt,
őrölt szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk. Egyszer felforraljuk. Közben a
tésztát kifőzzük, leszűrjük, előmelegített edénybe rakjuk. A szószt csak
közvetlenül tálalás előtt öntsük a tésztára (így nem szívja magába a tejszínt)!
Topy
|
+ - | Mustar (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Ez itt a reklam helye :) A Globus uj mustarokkal jelentkezett, nekem a
Kaliforniai mustart sikerult megkostolnom. Mezes, igy az edes mustarok
kedveloinel szamithat sikerre. Nekem izlik :)
Topy
PS: A bekebeli Lucullus mustart is feltamaszthatna mar valaki...
|
+ - | Re: Libazsir (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Agnes kerdezte:
> Gondoltam, hogy felebresztem a tarsasagot ket kerdessel.
> 1. Azt hallottam, hogy a libazsir a legegeszsegesebb zsirfajta az
allati
> zsiradekok kozul. Valoban igy van ? Ti mi hallottatok errol ??!
Ilyet meg nem hallottam, csak azt hogy a libazsir a "legzsirosabb" :-)
Mikor anno volt egy kis adag libamaj pastetomunk, csak ugy tudtuk
megenni hogy nagyon jol le volt hutve, maskepp nem tudtuk lenyelni. Es
valahol olvastam, minimalis mennyiseg nemtom hany liter vizet szennyez
be. Es persze azt soxor hallottam - es izleltem - hogy a legfinomabb.
Foleg a zsido konyhaban (volt) hasznalatos, mivel ott disznozsir tilos
(valaki emlegetett itt csolentet, az libacombbal a legfinomabb).
Nemtom, mennyire lehet egeszsegesebb az egyik allati zsir mint a masik,
csak annyit tudok, hogy a novenyi olajok minden allatinal
egeszsegesebbek, es kozuluk is az oliva a legajanlatosabb. Dehat egy
szelet igazi fiinom friss kenyer, bekenve libazsirral, hozza mondjuk
olyan bekebeli kerti paradicsom... mmhmm...
Udv
Emilia, Stuttgart
|
|