1. |
re: hecsedli (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
2. |
chili (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
3. |
re: Hecsedli lekvar (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: Hecsedli lekvàr (mind) |
36 sor |
(cikkei) |
|
+ - | re: hecsedli (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Hat senki nem hasznalja az archivumot? Nincs 3 hete, hogy ugyanez a kerdes
felmerult. A #1856-os szamban volt tobb is. En csak a legegyszerubben idezem:
" Csipkebogyo leszed. megmos, megfoz, atpaszíroz, almaval összefoz, cukroz,
beuvegel, kamraba tesz, kenyerre ken."
udv,
Zita
|
+ - | chili (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Tudnatok kuldeni valami chilisbab receptet?
Hogy ne ennyi legyen a szoveg, ime kedvenc etelem receptje.
Pásztortarhonya
Hozzávalók: szalonna 10 dkg, tarhonya 25 dkg, burgonya 80 dkg, vöröshagyma 1
fej, pirospaprika 1 kávésk., só, zöldpaprika 2 db, paradicsom 1 db, kolbász
A füstölt szalonnát kockázzuk a kiolvasztott zsírjába tesszük a tarhonyát,
majd aranysárgára pirítjuk benne. Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát és
ezzel is pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük 1 dl vízzel.Jól
elkeverjük beletesszük a kockázott burgonyát, sózzuk, hozzáadjuk a
kicsumázott zöldpaprikát, hámozott darabolt paradicsomot. Közben
kevergessük, hogy le ne égjen. Végül felöntjük kb. 8 dl vízzel és ha van
személyenként teszünk bele 5 dkg füstölt vagy debreceni kolbászt. Ha már
forr, nem tüzelünk tovább, mert lefedve saját gőzében is megfő.
Gyula
|
+ - | re: Hecsedli lekvar (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
regebbi KONYHA-ba bekuldtem, nezz korul ott. valamelyik archiv CD-m
tartalmazza amugy ha nem talalod dobj meg egy maillel 1-2 het mulva,
elokeresem
Udv
Franky
|
+ - | Re: Hecsedli lekvàr (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
Kedves Victor!
Keresedre kuldom a HIX Konyha egy regi szamabol elmentett hecsedli
lekvar elkeszitesenek recepjet. Sajnos a bekuldojenek nevet nem
tudom, mert anno azt nem mentettem ki.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Hecsedli-lekvar elkeszitese:
3 kg frissen szedett, erett, de nem tul kemeny csipkebogyot jol
megmosunk,a szemeket eggyesevel kettevagunk, a magjaikat
kikaparjuk. Utana labosbaszorjuk, annyi vizet ontunk ra,
amennyi boven ellepi, majd puharafozzuk.
Meg melegen leszurjuk, elosszor ritkabb szovesu szitan
atpaszirozzuk, majd utana ugyanezt megismeteljuk, csak
suru szovesu szitan. Az igy elokeszitett csipkebogyovelot
felforraljuk, ennek a mennyisegnek kb. 2 kilonak kell
lennie, amihez hozzaadunk 1,5 kg kristalycukrot. Egyutt 20 percig
fozzuk, vegul forron, elomelegitett uvegekbe toltjuk. Szorosan
lezarjuk, szaraz gozben hagyjuk kihulni.
Elkeszitesi ido:3 ora.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Udvozettel:
Irene
Ui.: Ment ujsagba es maganba is
HIXEditor 1.2beta1
|
|