Nemregiben keszitettem es isteni finom volt. Tisztitsunk meg es vagjunk
kockara hasabra ceklat, pasztinakot, edeskrumplit (yam). Sozzuk picit,
keverjuk el pici olajjal (en olivat hasznaltam, de a vilagosabb, kevesbe
karakteres valtozatat, NEM a virgin-t) es keves balzsam ecettel.
Teritsuk tepsibe, es meleg (400-425 F, nem tudom hany C) sutoben sussuk
amig meg nem puhul, kicsit barnul (kb 30-perc volt). Koretkent
kasznalhato. Balzsam ecet nelkul is finom. Utoljara keves friss
rozmaringot is morzsoltam ra. Meg nem probaltam, de lehet zellergumoval,
repaval, feherrepaval is kesziteni. A zoldsegek sokkal aromasabbak,
illatosabbak, izesebbek mint fozve-parolva. Ezen a hetvegen is csinalni
fogok.
Itt nincs sutotok de az igy sutott edeskrumpli nagyon hasonlo izu,
ugyhogy valoszinuleg az is nagyon jo bele.
Bea
|
Amerikabol irok. E'n talalkoztam egy oreg novel akinek a szulei Magyarok voltak
. Amikor mondtam hogy Magyar szarmazasi vagyok azt kerdezte hogy tudom hogy ke
ll csinalni az o kedvence't, savanyu toja'st. Mondtam neki hogy nekem fogalmam
sincs, de meg probalom keresni ezt neki. Teha't, hogy kell csina'lni savanyu
toja'st?
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: ool-435270c7.dyn.optonline.net)
|
vegigbongeszve az unnepek utani KONYHA-termest es 1-2 archivumomat nem
talaltam olyan bejegyzest arrol hogy mit lehet kezdeni a megmaradt
csolimikulasokkal, egyik ismerosunk egy muzli-puffasztottrizs kevereket
ontott le olvasztott csolimikivel es egyeb zutyivel golyokat formazott
belole - de nem volt 100%ig meggyozo produkcio. Felmerulhet valakiben az
hogy miert nem esszuk meg? mert igy onmagukban nem jo izuek,
osszeeskuves-elmeletem szerint 1) "meg kremesebb" fedonev alatt (lasd: hogy
szurjuk el a Balaton szelet izet) eltunnek az eredeti, karakteres izek 2)
valamint a terfogatuk nem de tomeguk is trefas modon csokken ( a 60-65gos
most mar csak 52-56g, mikozben persze valtozatosabb csomagolas fedi el a
beltartalmat.
Mas: aki kerte a csipkebogyolekvar receptjet az 1356-ban attol kerdem hogy
aktualis-e meg - ha igen, elokergetem.
Franky
|