Ezer bocs mindenkitol aki olvasta irasom ,
Toredelmesen beismerem edig csak olvastam a konyhat es ugygondoltam
vanak meg nehanyan igy...Talan felrazom oket es ok is hozaszolnak..
Ehez legjobb modszernek a instant leves receptjet tartotam
Bocs tehat a provokacioert de a hatas nem maradt el
Igaz csak 3 hozaszolas volt de mindegyik az lista melet szolt...
Es most a hianyolt hozaszolas:
Nekem nincs kedvenc etelem (csak a soskat es a tökfözeleket utalom)
De van egy etel amit szerintem nem lehet elrontani es parszaz forintbol
meglehet csinalni 4 szemelyre (megse instant)
Szoval a koznyelv tepsisburgonya vagy hamis rakotkrumpli neven ismeri
kellhoza: hajabaföt krumpli
zsir v margarin
voros hagyma
fustolt szalona (400-500ft/kg)
A tepsit ki zsirozuk vagy margarinozuk
Majd a karikara vagot fot kromplit egy retegbe behejezuk
ere megy egy reteg vekonyra szelt irdalt(behasogatot) szalona
e folle egy reteg hagyma majd(izles szerint) majoranaval,vegetaval soval
megszorni
Vegezetul meg egy reteg krumpli(a retegeket meglehet ismetelni)
a tepsit alufoliaval befedjuk majd kozepes langon kb 1 orat sutjuk
Eloalitasi koltseg kb:600-800ft/4 fo
-''- ido(krumpli pucolasal):1.ora 30 perc
ENYIT MEGER !!
--
|
Sziasztok!
Volt szerencsém egy ideig német területen élni (pontosabban sváb) és ott
tanultam egy nagyon kedvelt helyi ételt. Próbáljátok ki, nagyon finom.
Hozzávalók.
- 15 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- Só
Ezeket jól összegyúrjuk, és kibéleljük vele a kizsírozott, lisztezett tepsit.
Töltelék:
- 1 kg hagyma
- 1 tejföl
- 2 tojás
A hagymát apróra vágjuk, margarinnal üvegesre sütjük. Utána hagyjuk kiülni.
1 tejfölt és 2 tojást összekeverünk, beletesszük a hagymát, megsózzuk és beleön
tjük a kibélelt tepsibe.
(A helybéliek kerek tortasütőben készítik, így ha megsült, csak a keretet kell
levenni róla)
A tetejére szórjunk köményt, és apróra vágott sonkát
Kb. 30 percig sütjük.
Forrón tálaljuk !
|