Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 629
Copyright (C) HIX
2000-08-20
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 provokacio (mind)  33 sor     (cikkei)
2 Hagymatorta (mind)  29 sor     (cikkei)

+ - provokacio (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ezer bocs mindenkitol aki olvasta irasom ,
Toredelmesen beismerem edig csak olvastam a konyhat es ugygondoltam
vanak meg nehanyan igy...Talan felrazom oket es ok is hozaszolnak..
Ehez legjobb modszernek a instant leves receptjet tartotam

Bocs tehat a provokacioert de a hatas nem maradt el 
Igaz csak 3 hozaszolas volt de mindegyik az lista melet szolt...
Es most a hianyolt hozaszolas:

Nekem nincs kedvenc etelem (csak a soskat es a tökfözeleket utalom)
De van egy etel amit szerintem nem lehet elrontani es parszaz forintbol
meglehet csinalni 4 szemelyre (megse instant)
Szoval a koznyelv tepsisburgonya vagy hamis rakotkrumpli neven ismeri

kellhoza: hajabaföt krumpli
          zsir v margarin
          voros hagyma
          fustolt szalona (400-500ft/kg)
            
A tepsit ki zsirozuk vagy margarinozuk 
Majd a karikara vagot fot kromplit egy retegbe behejezuk
ere megy egy reteg vekonyra szelt irdalt(behasogatot) szalona 
e folle egy reteg hagyma majd(izles szerint) majoranaval,vegetaval soval
megszorni 
Vegezetul meg egy reteg krumpli(a retegeket meglehet ismetelni)
 a tepsit alufoliaval befedjuk majd kozepes langon kb 1 orat sutjuk

Eloalitasi koltseg kb:600-800ft/4 fo
-''-  ido(krumpli pucolasal):1.ora 30 perc

ENYIT MEGER !!

--
+ - Hagymatorta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Volt szerencsém egy ideig német területen élni (pontosabban sváb) és ott
tanultam egy nagyon kedvelt helyi ételt. Próbáljátok ki, nagyon finom.

Hozzávalók.
- 15 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- Só

Ezeket jól összegyúrjuk, és kibéleljük vele a kizsírozott, lisztezett tepsit.

Töltelék:

- 1 kg hagyma
- 1 tejföl
- 2 tojás

A hagymát apróra vágjuk, margarinnal üvegesre sütjük. Utána hagyjuk kiülni.
1 tejfölt és 2 tojást összekeverünk, beletesszük a hagymát, megsózzuk és beleön
tjük a kibélelt tepsibe.
(A helybéliek kerek tortasütőben készítik, így ha megsült, csak a keretet kell 
levenni róla)
A tetejére szórjunk köményt, és apróra vágott sonkát
Kb. 30 percig sütjük.

Forrón tálaljuk !

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS