Sziasztok, szia Gertrud!
Nekem is nagy kedvencem a fenti kaja, igaz, meg ezzel a spec.
fuszerkeverekkel sohasem csinaltam. Viszont az en receptjeim szerint kell
bele _gyomber_ is. Vagy esetleg abban a masala fuszerkeverekben mar van,
por alakban?
Probaljatok ki egyszer friss gyomberrel, eszmeletlenul finom! :-)
Kb. 2 dl joghurthoz 2-3 dkg gyombert kell belereszelni. Ezen kivul az
alabbi fuszereket teszem bele (amik nagy valoszinuseggel a masala
alkotoreszei):
romai komeny, koriander, bors, kurkuma (vagy curry), szerecsendio, chili.
Es persze fokhagyma, ami megint csak izles szerinti mennyiseg.
sziasztok,
Zita
|
vagyis inkabb krem, sziasztok!
Anyukam csinalt ilyet egyszer, neki finom lett, amikor megprobaltam
utana csinalni, nekem keseru lett.
Erdelyben honos dolog, vettem ilyet mar boltban is, a neve "Erdelyi
padlizsansalata", az ara 620 Ft :-( Kenyerre kell kenni, es nagyon
finom. A bolti ezekbol all: Padlizsan, ecetes ugorka, edes paprika,
olaj, hagyma, so, fuszerek, fokhagyma, es csak 79 Kcal van benne.
Szeretnek ilyet csinalni otthon, irjatok be recepteket! Szeretem a
cukkinit is, ha abbol tudtok valami jot, az is johetne!
avi
Mobil: (06-30) 93-43-594
|