3 tojas, szetvalasztva
5 ek (por)cukor
6 uncia mascarpone
1 nagy cs lady fingers ca 36 db
1 cup narancslikor
1 cup espressokave
2 uncia reszelt keserucsokolade
1/2 cup edesitetlen kakaopor
vagy 2 uncia u. n. keseruedes reszelt csokolade
(edesitett csokolade aminek min 65 % a csokolade tartalma)
2 uncia = 56,7 gram
1 cup = 2,36 dl
1 ek = 1,1479 dl
Letezik egy program: http://www.convert-me.com/en/ ahol az osszes
mertekegyseget at lehet szamolni, sajnalom ha nem tudsz kimenni
az internetre.
Azert irtam lady fingers-t mert valaki irta hogy a babapiskota nem ugyanaz.
En nem tudom mi a kulonbseg.
1. A tojassargakat es a cukrot egy kozepes nagysagu talban jol osszekeverni
2. A tojasfeherjeket kemeny habnak felverni egy masik talban.
3. Egy harmadik, nagyobb talaban osszekeverni a tojassarga/cukor kevereket
a mascarponeval es adagonkent (nem egyszerre) ovatosan belekeverni a
kemeny habba vert tojasfeherjeket.
4. Egy 9- 12 inch meretu talba amibol aztan lehet szervirozni,
lerakni a lady fingers-ket.
5. Egy kanallal ca a fele narancslikor es a fele kaveval meglocsolni a
lady fingers-t.
6. A meglocsolt ladyt letakarni a mascarpone-keverekkel es raszorni tobb mint
a fele reszelt keserucsokoladet.
7. A toltelekre rarakni a maradek ladyt es azt meglocsolni a megmaradt
narancslikor- espressokave-val.
8. Min 12 orara hutobe tenni (de allhat 24 orat is a hutoben) fogyasztas elott.
9. Szervirozaskor a megmaradt kakaot (reszelt keseruedes csokoladet) raszorni
|