Kedves konyhasok.
A tengeri malac igen finom del amerikai csemege.
Aljon itt egy konkret es reszletes elkesitesi mod.
Egy Kb. 800 gram elosuly tengeri malacbol
gyuzas es belezes utan a fej nelkul 350 gram tiszta suly
marad.
Nyuzni ovatosaban kel mint a nyulat mert a bor bevulrol
szarazabb es nehezen jon le.
A majnal vigyazni kel mert meglepoen nagy a epehojag es
nagyon vekony a hartaja, konyen kifakadhat.
Beszerezni ket helyen lehet Del amerika hegyvidekein es
magyarorszagon vagy slovakiaban a kisalatkereskedesben vagy
ami legkonyebb azoktol a szerencsetlen gazdiktol akiknek mar
van es elszaprodot.
mert nagyon szapora alat.
Faluhelyen konyu a tartasa.
Egy alatnak egy teli szezonra 4 krumplis zsak fu eleg.
Egy honapra kb. 1zsak.
Meg az ami egy nyulnak kel.
Recept :
4 szemelyre kb. 5-7 darab malac.
Olajon a hagynat uvegesre megpiritjuk.
lejebb veszuk a langot es hozadobunk kb 4-5 ferezd
szetnyomot foghagymat.
1-2 percig piritjuk asztan johet a piros paprika.
Hozaadjuk a hust egy kicsit megpiritjuk hogy levet ereszen.
Egy kis vizet (kb 1 ujnyit teszunk hozza.
So es komenymag.
Hagyomanyos fazekban (nem kuktaba) 40 perc alat megvan.
Utanna hozza teszuk a majat es meg 5 percig fozuk.
A fuszerezes igen gyonge es a recept egyszeru de mivel meg
soha nem ettem ilyet akartam erezni hogy mijen ize van.
Minden mas csinalhato belole ami pl. egy nyulbol.
De a husa finomabb es sokkal puhabb.
Udv. Dr. Willy
|