Hosszu szunet utan eszembe jutott ez a regi csaladi edesseg, hat most volt
ra ido. Nagyon jol sikerult, pedig tenyleg reg nem csinaltam. Lehet, hogy
mar egyszer megkuldtem anno a receptet, de nem gond, ha ujra itt van, hatha
erdekel valakit. A tesztaban levo szalalkali sutes kozben meglehetosen
kellemetlen illatot araszt, de ez ne szegje senki kedvet, mert eltunik, es
az eredmeny jo.
J. Zsoka
Skot kremes
30 dkg lisztet, 1 ek porcukrot, kicsi sot, 7 dkg vajat (v. margarint) 1/2
pohar tejben 1,5 dkg szalalkalit es egy tojast elkeverve, retesteszta
kemenysegu tesztat gyurunk. 3 egyenlo reszre osztjuk, es elosutott sutoban
sutolapon egyenkent szep vilagosra megsutjuk a lapokat. Ovatosan
lecsusztatjuk a sutolaprol meg forron, mert ha kihul konnyen osszetorik. Az
alabbi kremmel toltjuk.
Krem: 1/2 liter tejben 5 dkg reteslisztet 2 csomag vaniliascukorral allando
keveres mellett suru pappe fozunk, es hulni hagyjuk Ezalatt 25 dkg porcukrot
25 dkg vajjal habosra keverunk keverogeppel, majd ezutan fozokanallal
belekeverjuk lassankent a kihult lisztes pepet. Megtoltjuk a lapokat a
kremmel. A tetejet megszorjuk porcukorral es eles kessel kicsi negyzetekre
vagjuk.
|