Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 158
Copyright (C) HIX
1999-03-31
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Serteskaraj kelkaposztaba belelve (mind)  38 sor     (cikkei)
2 torta Idatol (mind)  16 sor     (cikkei)
3 Yorki sonka... (mind)  28 sor     (cikkei)
4 tea & kave (mind)  10 sor     (cikkei)
5 sutopor (mind)  6 sor     (cikkei)
6 Tiramisu rajongoknak + sutopor (mind)  13 sor     (cikkei)
7 Gyumolcstorta (mind)  8 sor     (cikkei)

+ - Serteskaraj kelkaposztaba belelve (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhások!

Most irok eloszor a Konyha-ba. Remelem, hogy elnyeri tetszeseteket 
(izleseteket) a kovetkezo receptem.

Hozzavalok:
80 dkg. serteskaraj
20 dkg. gomba
1 fej voroshagyma
20 dkg. bacon szalonna
30 dkg. kelkaposzta
10 dkg. fustolt szalonna
1 db. tojas
10 dkg. zsir (olaj, vagy margarin is jo helyette, ki hogy szereti)
so
bors,
1 csomag petrezselyemzold

Elkeszites:
A serteskarajt kicsontozzuk. (A csontot kesobbi felhasznalasra a melyhutobe
tesszuk). Az igy kapott szinhust sozzuk és borsozzuk, majd forro zsirban meg-
forgatjuk. Kiveve hidegre tesszuk. 
A jol megmosott gombat es a hagymat kis kockakra vagjuk, es az aprora vagott 
petrezselyemzolddel egyutt a zsiradekben megpiritjuk. Hozzakeverjuk a felvert
tojast, majd soval, borssal fuszerezzuk.
A kelkaposztat jol megmossuk es sos vizben puhara fozzuk. Minden anyagot
kihutunk.
A fustolt szalonnat apro kockara vagjuk es a gombapepbe keverjuk. Ezzel jol 
megkenjuk a felig sult serteskarajt, majd kelkaposztalevelekkel burkoljuk,
es a
tetejet szalonnaszeletekkel boritjuk be. Nem tul forro sutoben negyven percig
sutjuk. Forron, egészben tesszuk azz asztalra, majd felszeleteljuk. 
Koretnek burgonyakrokettet kinalunk hozza.

Jo etvagyat!


						Besse
+ - torta Idatol (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Ida,

>Haztartasi keksz osszetorunk apobbra. Megfozzuk a tetszes szerint
kivalalsztott
>pudingot - altalaban 3 dl tej kell  egy pudingporhoz, illetve ezek kozott
is va
>n
>mar tobbfele.  A kekszet belekeverjuk a pudingba -  ha melegen keverjuk
bele, a
>kkor
>a keksz konnyebben megpuhul. 


Mi a keksz-puding ara'ny?

Hanna
+ - Yorki sonka... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szevasztok !
Hozzavalok:
1 kg fustolt sonka
3o dkg leveszoldseg
1 fej hagyma
kakukkfu
bors
baberlevel
olaj
1 csapott ek. cukor
3 dl feherbor
levesle
1 ek. liszt
1 ek. paradicsompure
A sonkat kicsontozom, hideg vizbe teszem, felfozom, es kb. fel 
oraig forralom. Utana leontom rola a vizet, es leitatom rola a 
nedvesseget. Egy labasba keves olajat ontok, beleteszem a 
sonkat, kore rakom a megtisztitott, feldarabolt zoldsegeket, 
es kisse megpiritom. Kakukkfuvel, egesz borssal, baberlevellel 
fuszerezem, meghintem egy keves cukorral, majd egyharmadaig 
felontom feherborral es leveslevel. Fedo alatt sutoben parolom, 
kozben tobbszor meglocsolgatom. Ha a sonka megpuhul, 
kiveszem es melegen tartom. A pecsenyelet barna martassal 
es paradicsomlevel besuritem, jol kiforralom, majd atpaszirozom. 
A felszeletelt sonkat martassal meglocsolva, vegyes korettel 
talalom. Elkeszitesi ido kb.: 2 ora. (ollozas)
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - tea & kave (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ifjukoromban talalkoztam evvel az allattal, ami nincs. Mivel mar akkor is
nagy teaivo voltam (a kavetol elalmosodom) valaki meglepett vele. Apro
gombocok voltak a muanyag dobozban, es a felirata szerint kave es tea
egyuttese. Nesz jellegu volt, azaz forro vizet kellett raonteni. Megittam,
mert  az ember fiatal, es bator, de nem kertem belole tobbet. Kuriozumkent
,viszont megkerdem, rajtam kivul ivott valaki vajas teat?
Vizsgaidoszak alatt ittuk. Tovabb fenn tudtunk maradni, es tovabb tudtunk
tanulni. A konkurens orvosnovendekek szerint egy resz vaj egy resz placebo
volt benne :-).
kIVANcsi
+ - sutopor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Martha,

Eppen haromfele sutoporom is van itthon, 12 ill. 13 g van egy kis
zacskoban. Ez a mennyiseg kb. 2 nem tul pupozott teaskanalnyi.

Zita
+ - Tiramisu rajongoknak + sutopor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szervusztok! 

A Tiramisuba kivalo  a (talan Podravka termek, de lehet, hogy dr. Oetker)
Dolcella Tiramisu krempor, amit csak tejjel ossze kell keverni, es maris
kesz a krem. Apro trukk: en fele tej - fele tejszinnel szoktam osszekeverni,
igy habosabb, kemenyebb lesz a krem, hutes utan jobban szeletelheto a suti. 
Egy doboz por olyan 200 Ft korul van, szerintem lenyegesen olcsobb, mint a
mascarpone. 

Sutopor: ha jol emlekszem, az a kis papirzacskos az 2 gr-os, nem? 

Udvozlettel:
Mariann
+ - Gyumolcstorta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Ida!

A tegnapi Konyhaban a fantasztikusan egyszeru gyumolcstortadhoz
nem irtad mennyi kell a haztartasi kekszbol!
Kerlek ird meg, mert imadom az ilyen egyszeru sutiket es feltetlenul
megcsinalnam!

Koszi, Gabi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS