A dolog kitünöen szimbolizalja az "eredeti" es a "hamisitott", a
"minösegi" vagy "silany" termelesi modszer különbségét. Az eredmény
hasonló. Az üvegban amit az üzletben látunk, benne a körte. Az egyik
esetben sok törödéssel és ügyességgel, a masik esetben egy olcsó ipari
eljárással. Mert ugye milyen üveg az, ami ragasztott? Ha az arban is
nagy a különbség, akkor nincs baj, mert az arkülönbség kifejezi a
minöségi különbseget. (A példa okáert abból indulok ki, hogy a körtét
üvegben nevelö cég jobb pálinkát is gyárt vagy tölt...) A baj akkor van,
ha nincs nagy árkülönbség. Mert akkor a fogyasztonak kell informáltnak
és szemfülesnek lennie, különben atvagodik. Mert silany aruert fizet sok
penzt. Ez a keplet rengeteg dologra altalanosithato, nemcsak az
elelmiszeriparban.
Udv
Andrea
|
Kedves Konyhasok !
Koszonom a sok valaszt de meg mindig maradtak ketelyek bennem !
;-)
Ugy lenne az igazi, ha olyan valakivel tudnek a temarol levelezni, aki
mar
csinalt "uvegben fan novesztett" kortet, hogy ki tudnam probalni magam
is.
Udvozlettel:
Viktor
|