Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1044
Copyright (C) HIX
2001-12-21
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Kenyersutes (mind)  9 sor     (cikkei)
2 WOK (mind)  10 sor     (cikkei)
3 Ezersziget (mind)  7 sor     (cikkei)
4 Karacsony (mind)  93 sor     (cikkei)

+ - Kenyersutes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Ha valakinek van kenyersuto gepe, akkor kerem ne kimeljen, ossza meg
velem tapasztalatait, velemenyet (maganban). Erdemes ilyet vasarolni?

Ezenkivul szivesen olvasnek  hazi kenyer sutesevel kapcsolatos
recepteket, trukkoket. Valahogy nekem sohasem akar sikerulni.... :((

                   Laren
+ - WOK (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Nalunk koran jott a Jezuska, pontosabban megsugtak mi lesz az ajandekok
kozott. Kaptam vagy kapok egy wok-ot is.
Azt kerdeznem Toletek, hogy kell elokesziteni ezt a suteshez? Ki kell
egetni, de hogyan?
Tudtok nekem kuldeni recepteket husokra es zoldseg parolasra?

---
-   Elore is koszi, Zsolt      -
+ - Ezersziget (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!!
 
 
Kerem a tisztelt listat hogy aki tud ezersziget ontet 
receptet az ossza meg velem,johet maganba is
 
                     Udv:Pa'lesz
+ - Karacsony (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok konyhasok!
Boldog karacsonyt es egeszseges, eredmenyes, bekes uj evet kivanok
mindenkinek!
Az iden ugy alakult, hogy 26.-an lesz a "pulykas nap", igy 25.-en a
kovetkezo menut talalom:

Aperitif: hutott Vilmos kortepalinka
Leves: Vegyes husleves
Eloetel: Pulykamaj krumplikosarkaban
Foetel: Toltott hatszinszelet vajas karfiolrozsakkal
Koret: Hasabburgonya
Savanyusag: Tejfolos uborkasalata
Ital: izles szerint felszaraz, vagy szaraz vorosbor
Dessert: Vegyes gyumolcssalata
Kesobb a kavehoz: Lekvaros levelesteszta

Vegyes husleves
Hozzavalok:1 nagy szelet csontos marhalabszar, 1 fej voroshagyma,
veloscsont
1 gerezd fokhagyma, szemes bors, husos karajcsont, feher es sargarepa,
a pulyka aproleka, egy fej krumpli, 1 zeller, 1 paradicsom, 1
karalabe, 1 zoldpaprika
1 ek. Vegeta etelizesito, 1 tyukhusleves kocka
Elkeszites:
A husokat hideg vizben feltesszuk foni. Ha felforrt, leszedjuk a
habjat es alacsonyabb hofokon fozzuk tovabb, hogy eppen csak
bugyogjon. Beletesszuk a szemes borsokat, az etelizesitot es a sot.
Egy ora mulva hozzaadjuk a zoldsegeket, es addig fozzuk amig a hus
puha nem lesz. Ha kesz, kiszedjuk a husokat es a zoldsegeket egy
talra, a levest pedig hagyjuk leulepedni, majd leveses talba
leszurjuk. Kulon kifozott hosszumetelttel talaljuk.

Pulykamaj krumlikosarkaban
Hozzavalok: szemelyenkent 1 db pulykamaj , par db nagy meretu krumpli,
hengeres, fabol keszult fogpiszkalo, 1 fej hagyma, csipetnyi bors,
zsiradek a suteshez
Elkeszites:
A megtisztitott krumplit hosszaban kb. fel centi vastag karikakra
vagjuk. A belso legnagyobb szeleteket szepen korbehamozzuk, hogy
vekony hosszu csikot kapjunk. Vigyazzunk, hogy ne szakadjon el, mert
ez lesz a kosar oldala. Egy kisebb krumpliszeletbe korben 9 db kerek
fogpiszkalot szurunk, ezek adjak a kosar vazat. A csikokat fonjuk a
fogpiszkalok kore, addig amig egy kis kosarkat kapunk. Fritozben 190
C°-on kb. 5 percig sutjuk.
A fogpiszkalokat megtekerjuk es ovatosan kihuzzuk.

A hagymat karikara vagjuk es a zsiradekon megfonnyasztjuk, majd
megsutjuk benne a majakat, vigyazva, nehogy kemenyek legyenek.
A majat beletesszuk a kosarkaba, a tetejere teszunk a
hagymakarikakbol, enyhen sozzuk, borsozzuk.

Toltott hatszinszelet
Hozzavalok: szemelyenkent egy 2 cm vastag szelet hatszin , 5 dkg friss
Champignon,
1 nagy fej hagyma, 3 dkg fott sonka, 4 ek aprora vagott
petrezselyemzold, 1 paradicsom, 1 db sargarepa, 4 db friss hagymaszar,
so, bors, olaj, 1 gerezd fokhagyma
Elkeszites:
Az aprora vagott gombat, hagymat, sonkat megdinszteljuk es hozzaadjuk
a paradicsom husat. Par percig hagyjuk osszeerni, majd lehutjuk.
Hozzakeverjuk a petrezselyemzoldet, sozzuk es borsozzuk.
A hust oldalt felvagjuk es ezt a masszat beletoltjuk majd a hagyma
szaraval bevarrjuk.
(Eles kessel harom lyukat szurtam bele, amin atfuztem a hagymaszarat.)
A serpenyoben felforrositott piciny olajban mindket oldalat 2-2 percig
erosen megsutjuk, melledobva egy gerezd fokhagymat es a karikakra
vagott sargarepat, majd a 200 °C-ra elomelegitett sutoben kb 5 perc
alatt keszre paroljuk. Ha kesz, a hust kiveve egy pici borral felontve
atforraljuk a levet es keszen is van.

Vegyes gyumolcssalata
Hozzavalok:, egyenlo aranyban alma, banan, narancs, mandarin, ananasz
(konzerv), durvara orolt dio, cukor
Elkeszites:
A banant karikakra, az almat, a narancsszeleteket, es az ananaszt
hasonlo nagysagu darabokra vagjuk, a mandarin nagysaga adott.
A gyumolcsoket egy talban osszekeverjuk, megcukrozzuk, es gazdagon
megszorjuk a daralt dioval. Onstunk ra egy pici ananasz konzervlet,
keverjuk jol ossze, es tegyuk par orara a hutobe. Csokoladesziruppal
meglocsolhatjuk a tetejet, de ez el is maradhat.

Lekvaros levelesteszta
Hozzavalok: melyhutott levelesteszta lapok, baracklekvar, porcukor
Elkeszites:
A felengedett tesztalapokat kiteritjuk es kb. 5 X 5 cm-es negyszogekre
vagjuk.
A kozepuket megkenjuk a lekvarral es diagonalisan egymasra hajtjuk.
(Haromszog format kapunk.) Aranysargara sutjuk es porcukorral
meghintve talaljuk.
--------------------
Udv.: Misi

ICQ: 79457784

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS