Kedves Eszter!
Keves olajat forrositasz. Ha szeretitek, beledobsz 1-2 gerezd
apritott/zuzott fokhagymat (vigyazz, nehogy megegjen, mert akkor keseru),
majd beleteszed a kifott spagettit. Jol atforgatod, majd ralocsolsz izles
szerinti mennyisegu szojaszoszt - ennyi. A kinaiaknal nehol latszanak benne
kulonfele zoldsegek (repa, pore, kaposzta, stb.), ezeket epphogycsak
atforgatjak a forro olajon (a fokhagymaval egyutt), szinte nyersek.
A csirkehus szerintem pillanatok alatt puha lesz. Legalabbis a csirkemell.
Tapasztalatom szerint ezekben a kinai gyorsbufekben szinte csak ezt
hasznalnak. Minel vekonyabbra vagod, annal hamarabb lesz puha. En altalaban
lapjaban ket-harom szeletre vagom a csirkemell filet, majd a szeleteket 2-3
mm vekonysagu csikokra. Ha forro olajba dobom, par perc alatt teljesen
atsul. Ha a gyerekeknek ez nem eleg puha, akkor a piritas utan onts ala
keves vizet /vagy pl. huslevest) es parold fedo alatt 10-15 percig. Ekkor
mar annyira puha, hogy szinte szetfoszlik.
udv,
Zita
|
Kedves Eszter!
A sult tesztat nem ismerem, viszont a csirkemell omlossa tetelet igen:
Ehhez a mar felvagott csirkemellet be kell pacolni fel orara tojasfeherje,
szojaszosz, so es liszt keverekebe. Lisztet csak minimalisat kell
hasznalni. Ezt -ha jol emlexem- a Spektrumon futott Ken Hom's Hot
Wok (Kinai falatok) sorozatban láttam.
Udv: Kardos Gyuri
|