1. |
Havasi hazteto (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
2. |
porehagymatorta (mind) |
74 sor |
(cikkei) |
3. |
Turo Rudi (mind) |
49 sor |
(cikkei) |
4. |
tojas feherje (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Havasi hazteto (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok
Keresem a havasi hazteto nevezetu sutemeny leirasat.
Hosszukas alaku torta, kivul csokolademazzal van bevonva, es
kokuszreszelekkel, belul pedig nagyon suru-azt hiszem vanilias-vagy
pudingos krem van, es egy puncsrud is vegigmegy a torta belsejeben. A
teszta piskotaszeru.
Egyenloszaru haromszog alaku szeleteket lehet vagni a tortabol, es
minden szelet kozepeben van igy egy puncskor, amit korbevesz a suru
krem, majd a piskota es a maz.
Jo bonyolultul adtam elo, de hatha valaki raismer.
Eletemben nem ettem meg ilyen finomat
Elore is koszi
Vica
|
+ - | porehagymatorta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok KONYHASOK
Ahogy a multkor jeleztem, beleastam magamat a francia konyhaba, ma
porehagymatorta volt ebedre.
Hozzavalok
---------------------
A tesztahoz.
35 dkg liszt
15 dkg vaj
2 evokanal citromle
viz-a mennyiseget nem irom le, mert a receptben 1 evokanal volt irva,
de az keves,
mindenkinek maganak kell kitapasztalnia. Fugg a liszt
vizfelvevokepessegetol is. En kb felpoharnyit hasznaltam
A toltelekhez
--------------------
3 dkg vaj
2 szelet husos szalonna finomravagva
4 db porehagyma/a zold reszebol kb. csak 5 cm-ert hasznaljunk fel,
mert a tobbi mar nem olyan jo/
1 evokanal feher borecet
4 dkg liszt
2,5 dl tej
2 tojas felverve
15 dkg reszelt sajt
1 teaskanal orolt bors
zoldfuszerek a disziteshez /petrezselyem pld/
210 fokra melegitsuk elo a sutot.
Vegyunk elo egy tortaformat, kenjuk ki vajjal, lisztezzuk be. En 23
cm-es atmerojut hasznaltam.
A fent jelzett hozzavalokbol eloszor keszitsuk el a tesztat.
Eloszor morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd adjuk hozza a
citromlet, es a vizet,
esetleg sozzuk is egy kicsit meg a tesztat, es gyurjuk simara.
30 percre tegyuk a hutobe, letakarva
A toltelekhez egy kozepes labasban olvasszuk fel a vajat, majd sussuk
ki benne az aprora vagott szalonnat. Adjuk hozza a karikara vagott
porehagymat, es dinszteljuk lassan kb 8-10 percig kis langon.
Ha jo, vegyuk le a tuzhelyrol, szorjuk be a liszttel es az ecetet is
adjuk hozza, es lassan csurgassuk bele a tejet is.
Majd tegyuk ismet a tuzhelyre foni, keverjuk jol el, addig fozzuk
lassan ameddig a szosz be nem surusodik.
Ezek utan vegyuk le a tuzhelyrol, es adjuk hozza a felvert tojast, es
a reszelt sajtot, az orolt borsot.
A teszta 2/3-at nyujtsuk ki, hogy jol beleferjen a formankba, tegyuk
ra a tolteleket, a megmaradt tesztat is nyujtsuk ki, es fedjuk be a
tolteleket vele.
Felvert tojassal kenjuk be a tetejet, hogy szep pirosra suljon.
A teszta szeleit be kell vagni, es 3 melyebb vagast is ejtsunk, hogy a
goz el tudjon tavoztni.
Kb 30-40 percig kell sutni.
Ugy kell felvagni, mint a tortat, es megszorhatjuk mindenfele kerti
zoldfuszerrel is.
Nagyon jol sikerult, nyugodt szivvel ajanlom, nem iszonyu hagymaize
lett, a sajt
is dominal benne. A porehagyma nagyon gyenge.
Legkozelebb folytatom a francia receptek irasat, ha erdekel
Benneteket.
Nagyon jo receptjeik vannak, szamomra nagyon sok kulonlegesnek
tunik,majd a kiprobalas sorrendjeben irom oket.
Persze az se lenne rossz, ha valaki Franciaorszagbol olvasna minket,
es kozreadna
ismereteit.
Udv
Vica
|
+ - | Turo Rudi (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhatarsak!
Koszonom a listan, es maganban kuldott tanacsokat a Baratsag Kenyer ugyeben.
Jovo heten kezdodik a foproba! Most en is kuldok egy jo sutnivalo receptet.
Mar egy eve kaptam es tobbszor sutottem.
Ket valtozatban kuldom .Az eredeti recept tesztaja kicsit szaraz, de a turo ala
ez kell.
A piskota viszont alul atnedvesedne. Izles dolga, ki lehet probalni.
Turo Rudi
1.(Ez az redeti)
Hozzavalok:
30 dkg liszt
2 tojas
5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kiskanal szalakali
fel kiskanal sutopor
Osszegyurjuk, ket lapot sutunk belole.
Krem:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
fel kg turo
1 citrom leve
1 vanilias cukor
Osszekeverjuk, a ket lap koze toltjuk, tetejere csokimazt teszunk.
2. (Ezt mar en valtoztattam)
15dkg liszt
1tojas
3 dkg vaj( nem merem)
5 dkg cukor
Pupos mokkaskanal szalakali
Csapott mokkaskanal sutopor
Osszegyurom es sutok belole 1 lapot
A masik lap egy ugyanekkorara keszitett vekony piskota lesz.(2 tojasos )
Krem: 30 dkg turo
12 dkg margarin
15 .dkg porcukor
fel citrom leve
1 vaniliascukor
10 dkg mazsola (tisztitva, leaztatva)
Osszekeverjuk , alulra kerul a szalakalis lap, ra a toltelek, a teteje a piskot
a.
A fedolapot mindket esetben erdemes elore bevonni a mazzal, feldarabolni
es aztan helyezni a kremre, akkor nem nyomodik szet.
Csokimaz helyett nagyon finom a most kaphato marcipanizu cukormazzal is,
de akkor tortadara, vagy szines szorocukor kell ra, hogy mutatosabb legyen.
Azonnal be kell szorni, mert ha megszarad a maz, mar nem ragad ra.
Udv: Sida
|
+ - | tojas feherje (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
Családom szereti a pogácsát és elég gyakran sütök is. A recepthez amit
használok 3 tojássárgája kell . A fehérjékkel meg nem tudok mit kezdeni .
Tudnátok ötletet adni , mihez tudnám felhasználni a tojásfehérjéket?
Előre is köszönöm , Márta
|
|